TESTIMONI VIDEO



KANSER PARU-PARU TAHAP 4

Dalam sebak, Puan Laili bercerita tentang kakak beliau, Puan Laila yang menghidap kanser paru-paru tahap 4. Doktor tidak berupaya memberikan rawatan kimo atau radioterapi kerana badannya yang terlalu lemah. Doktor juga menganggarkan Puan Laila cuma ada masa antara 2 minggu hingga 4 bulan sahaja untuk hidup. Begitu kritikalnya beliau.

Walau apa pun kata doktor, Puan Laili tidak patah semangat. Beliau berjuang mencari penyelesaian terbaik buat Puan Laila. Pelbagai supplemen dicuba tapi kebanyakannya tidak sesuai dan Puan Laila sering muntah teruk.

Hari demi hari berlalu. Akhirnya Puan Laili rasa terpanggil untuk mencuba Rich Berries. Terkejut beliau dengan hasilnya. Selepas 2 peket Rich Berries, Puan Laila sudah boleh bangun. Sudah boleh makan. Sudah boleh jemur baju. Sudah boleh solat berdiri. Dan semakin hari semakin menampakkan hasil yang positif. Hari ini, Puan Laila semakin sihat dan ceria serta sudah boleh berjalan-jalan ke pasaraya. Syukur Alhamdulillah. Hanya Allah yang mengetahui betapa gembiranya keluarga mereka kini apabila tahap kesihatan Puan Laila sudah semakin baik.

Share posting ini jika anda prihatin. Tindakan anda mungkin membantu ramai orang.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BUAH PINGGANG ROSAK HINGGA TERPAKSA DIALISIS 4 KALI SEHARI

"SLE merosakkan organ dalaman saya. Saya mengalami kegagalan buah pinggang tahap akhir dan memerlukan dialisis 4 kali sehari. Saya buat dialisis 4-6 jam sehari di rumah. SLE saya bermula 2013 dan admit di hospital selayang selama 3 bulan. Jalan 5 langkah pun tak boleh. Jantung dan paru-paru dipenuhi air sebab buah pinggang bocor. Tak boleh tapis kencing. Mata ada virus. Air kencing naik ke mata. Kolesterol tinggi. Hempedu ada batu karang. Pernah gugurkan janin kerana penyakit.

Kak Mas perkenalkan saya dengan Rich Berries pada Jun 2016. Tapi saya tak yakin. Kejap makan, kejap tak makan. Kemudian saya bertemu dengan Dktor Bahij pada Ogos 2016.. Beliau yakinkan saya untuk makan Rich Berries. Saya pun kuatkan diri untuk mencuba. Alhamdulillah.. bulan Oktober, doktr banyak kurangkan ubat saya dari 27 biji kepada 6 biji sahaja. Harini saya teruskan lagi hingga kotak kelima. Alhamdulillah.. saya dah boleh buang air kecil 3-4 kali sehari. Sebelum ini sewaktu dialisis, tak boleh kencing sbb tiada air kencing. Dr Bahij kata itu menunjukkan tanda bahawa buah pinggang sudah mula boleh menapis. Syukur Alhamdulillah.."

=========
Apa itu SLE
=========
Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) adalah penyakit auto-imun di mana sistem kekebalan tubuh menjadi keliru dan bercelaru lalu menyerang jaringan atau ketahanan tubuh yang sihat.

SLE juga adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya.

Penyakit Lupus terdiri dari 3 jenis :-

1. Cutaneus Lupus atau discoid iaitu menyerang bahagian kulit.

Seperti ruam,gatal-gatal, salah satu bahagian tubuh merah dan bersisik.
Muka ruam kemerahan seakan berbentuk kupu-kupu. Ruam semakin parah jika berada di bawah sinar matahari.

2. Sistemik Lupus iaitu menyerang organ tubuh seperti:-

Sendi, otak, saraf, darah, pembuluh darah, paru-paru, ginjal, jantung, hati dan mata.
Penyakit ini adalah tahap penyakit lupus yangg sangat berat kerana penyakit ini menyerang organ-organ yang sihat. Boleh mengakibatkan kematian.

3. Drug Induced Lupus (DIL) pula berpunca daripada pengambilan ubat-ubat tertentu.

Saya adalah pesakit SLE sejak 2013.

Seperti yang kita ketahui penyakit SLE ada 3 jenis dan semua itu terjadi pada saya.

Gejala-gejala yang saya alami :-
1. Kegagalan Buah pinggang Tahap Akhir (Sekarang saya Dialisis di rumah sebanyak 4 kali sehari. CAPD)
2. Tompok² merah di muka seperti kupu².
3. Paru-paru berdarah dan dimasukkan ke ICU.
4. Masalah kulit yang teruk (melecur).
5. Kehilangan banyak darah (seminggu 5-8 bag tranfused).
6. Gugur rambut.
7. Gangguan saraf. Pernah lumpuh kurang 12 jam.
8. Jantung bengkak 2 kali ganda.
9. Virus di mata kanan dan pernah untuk ambil tisu mata.
10. Sakit dan bengkak sendi.
11. Tidak boleh tidur selama 3 hari berturut.
12. Pecah-pecah mulut dan lelangit.
13. Kiraan platelet rendah.
14. Hilang Ingatan/Lupa seperti keanakan.
15. Mimpi yang tak termasuk di akal / pernah nazak 2 kali.

Selepas mengambil 3 kotak Rich Berries, ruam kupu-kupu mula hilang. Sekarang saya masih meneruskan kotak yang ke 5.

Apa yang paling saya suka pada 20/10/16, Doktor Nefro telah mengurangkan banyak ubat daripada 27 biji sehari kepada 6 biji sehari je dan memberhentikan ubat darah tinggi saya yang sebelum ni sangat tinggi 213/114.

Syukur Alhamdulillah. Sesungguhnya Rich Berries hanyalah asbab sahaja. Kuasa penyembuhan mutlak pastinya dari Allah jua. Yang penting jangan berhenti berikhtiar ye.

Share posting ini jika anda prihatin. Tindakan anda mungkin membantu ramai orang.
.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
KANSER PUNDI KENCING TAHAP 4

Sejak 3 tahun lepas, ayah kencing keluar ketul2 merah tapi malu jumpa doktor. Ogos 2016, ayah dah tak boleh kencing. Sakit mengerang kerana air kencing tak boleh keluar. Kami pergi hospital dan doktor sahkan ada ketumbuhan kat pundi kencing. Lepas seminggu, doktor kata kena bedah segera untuk buang pundi kencing sebab dah kena kanser tahap 4. Kami sekeluarga tak tahu nak buat apa. Kalau buang pundi kencing, maknanya ayah terpaksa kencing menggunakan tiub selama-lamanya. Lepas berbincang sekeluarga, kami ambik keputusan untuk ikhtiar cara lain. Hanya buat pembedahan biasa, kikis apa yang patut tanpa buang pundi kencing.

Lepas bedah, hari-hari ayah bleeding dan kadang tak sedarkan diri. Badan semakin susut. Makan tak berselera. Lepas 4 hari, saya tekadkan diri. Saya beri ayah Rich Berries 6 sachet sehari. Esoknya saya beri ayah Rich Berries sebanyak yang boleh dan V1xgo 2 biji. Lepas seminggu, kencing ayah dah mula elok dan clear. Sebelum ni ayah terbaring je. Tapi kini dah mula boleh bangun, dah bertenaga dan mula nak bekerja semula. Bila balik dari kerja pulak, ayah kata tak penat. Rasa seronok, muka dah ceria, bertenaga dan badan dah berisi semula.

Bila jumpa doktor semula untuk follow-up bulan Oktober 2016, doktor terkejut sangat. Sel kanser dah tak jumpa kat mana. Padahal dulu doktor kata takde harapan. Maklumlah dah stage 4. Alhamdulillah.. dengan asbab Rich Berries dan V1xgo hari-hari tanpa skip, kini dah 3 bulan berlalu. Dengan izin Allah jua, ayah kembali sihat..

Share posting ini jika anda prihatin. Tindakan anda mungkin membantu ramai orang.
.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KULIT BERJERAWAT DAN TONA TIDAK SEKATA
Dengan penggunaan sekotak RICH BERRIES, kulit nampak sangat berbeza. Sebelum ini berjerawat dan kulit tidak sekata. Alhamdulillah. Pastinya dengan izin Allah jua.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LUKA PARAH DAN BERNANAH
Beliau terkena luka gigitan nyamuk. Luka tersebut semakin dalam, parah dan bernanah. Ia berterusan hingga 3 minggu. Dengarkan bagaimana RICH BERRIES membantu luka beliau sembuh seawal 2 peket. Pastinya dengan izin Allah jua.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 MASALAH KESIHATAN
Alhamdulillah.. 3 masalah kesihatan beliau kini semakin pulih dengan asbab RICH BERRIES:

1. Kitaran haid tidak teratur sejak anak dara.
2. Jerawat bernanah - kering dalam masa 2 hari.
3. Pembuangan tidak lawas - kini hari-hari sudah boleh ke tandas.

Jika anda ada masalah yang sama, jom cuba RICH BERRIES.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KAKI BERAIR DAN BERNANAH
Kaki berair dan bernanah selama 3 bulan. Alhamdulillah.. kaki beliau mulai kering selepas 4 hari mencuba RICH BERRIES.

No comments:

Post a Comment